Solna Link

Solna Link i korthet
 • Ort: Solna, Andra svenska städer
 • Typ av lokal: Kontor
 • Storlek: 1 070 kvm
 • Inflyttning: Q2 2027
 • Antal våningar: 13
 • Miljöcertifiering: LEED Platinum, NollCO2 och Well
 • Adress: Gårdsvägen 11, Solna
 • Unikt: Konstinstallation i lobbyn, grönskande atrium, träning och yoga på taket, välkomnande restaurang och café, omklädningsrum med handduksservice
 • I området: Hotell, service och restauranger
 • Kommunikationer: Pendeltåg, tunnelbana, tvärbana, buss, cykelgarage och närhet till trafikleder

Solna Link - Plats för Sinneskraft

En plats för fokus. 
Solna Link är en välkomnande och omhändertagande plats som ska ge medarbetarna och gästerna balans och fokus. Här hittar vi kraft att genomföra våra arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

 

Huset är designat för att möta olika arbetsbehov – ensamarbete, samarbete och konferenser. Runt om i huset finns härliga platser som får dig att dröja kvar och komma tillbaka – gång på gång.

I hjärtat av Solna

Solna Link är placerat bredvid Solna Station i Arenastaden. I Arenastaden arbetar ca 15 000 personer dagligen och i området sitter bland annat företag som Adidas, Nike, KPMG, SEB, Siemens, Telia Company, Arla, ICA, Länsförsäkringar, Vattenfall och Randstad.

 

Endast några minuter gångavstånd från Solna Link ligger Mall of Scandinavia, norra Europas största shoppingcenter, med hundratals butiker och all typ av service som kan tänkas behövas. Här ligger även Friends Arena – Sveriges national arena – där några av Sveriges mest minnesvärda konserter, events och matcher äger rum. 

En katedral för våra sinnen

När du kommer in i Solna Link känner du hur pulsen går ner. Det första du lägger märket till är den slående konstinstallationen och atriumets mäktiga takhöjd som får platsen att kännas nästintill sakral. Detaljerna i lobbyn upplevs som välkomnande och lugnande tack vare solljuset som letar sig in från olika håll, rundade hörn, varma materialval och mycket växtlighet. Här dröjer man sig gärna kvar innan, efter eller under arbetsdagen.

 

Solna Link kommer vara inflyttningsklart under Q2 2027 och öppnar då portarna för ändlösa möjligheter till att hitta fokus.

Välkomnande lobby för alla tillfällen

Entréplan erbjuder många möjligheter för fokuserat arbete, bland annat i form av ett fokusrum, avgränsade soffgrupper och enskilda platser för ostört ensam arbete. Det finns ett konferensrum för de tillfällen när vi behöver mycket plats – vare sig det är en uppstyrd kongress eller en yogaklass. Restaurang och café mättar inte bara magarna, utan ger också utrymme för gemenskap och reflektion.

 

Cykelgaraget är mer än endast en plats där du parkerar cykeln under dagen. Här finns verktyg och pump ifall någon del behöver fixas, men även en liten servering där du kan ta en kall öl med kollegorna. I anslutning till garaget ligger ett omklädningsrum där återhämtning är i fokus.

En paus under öppen himmel

Ett av Solna Links utmärkande drag är de stora gemensamma takterrasserna med dubbla ändamål. Ena halvan har ett stort fokus på aktiv livsstil och erbjuder möjligheter till gym, löpning, boule och dans. Medan den andra halvan riktar in sig på mentalt välmående med yogalektioner, bastu och odlingsmöjligheter. Här får du det bästa av två världar för att ge din arbetsdag bästa möjliga balans. Varför inte sitta och jobba i solen eller ta mötet uppe i soffgrupperna? Eller avnjuta en god lunch i vårt utekök?

 

Utöver det finns ett flertal mindre privata terrasser för dig som hyresgäst att inreda efter era behov.

Service i området

Mat & Dryck

1. Du Bon Pain
2. El Gaucho Kött & Delikatess
3. Hakuba Sushi
4. Vapiano
5. O´Learys
6. Lyckliga gatan
7. Sushi & Dumpling Solna
8. Korvbyrån
9. Taste by Nordrest
10. Café Kärven
11. Goa Aron Cafe
12. Chili Masala
13. Haga Sports Bar
14. Bro-wi grillen
15. Indisk restaurang Sazna
16. Greven & Betjänten
17. Basic bar & kök
18. Asia Food
19. Solna Hof
20. Flamingo
21. Restaurang Amira
22. Danang Garden
23. Frösunda Sportbar
24. II Palazzo
25. Mr. Coffee
26. Kalamati grekisk grill
27. Thelins konditori
28. Restaurang Sabis Haga
29. Restaurang P
20. Östervägens Aktivitetshus

Hälsa & Livsstil

31. Råstasjön utomhusgym
32. Little Peace Yoga
33. Sats Mall of Scandinavia
34. Sats Frösunda
35. Stora Frösunda
36. Hagaparken

Service

37. Nordea Bank
38. Apotek
39. Mall of Scandinavia
40. Bilverkstad
41. Skrädderi
42. Cykelservice
43. Ballongberget
44. Frisör
45. Cykelbolaget Verkstad
46. Apotek
47. Hemköp
48. Swedbank
49. Bilbesiktning
50. Biluthyrning
51. Bilprovningen

Bra kommunikationer

Solna Station är en av norra Stockholms viktigaste kollektivtrafiknoder. Läget är en stor fördel med att jobba här:

 

 • Solna Station (pendeltåget) ligger 100 meter bort. Det tar 7 minuter till Stockholm City.
 • Busshållplats ligger 300 meter bort med ett 10-tal olika busslinjer.
 • Tvärbanan ligger cirka 400 meter bort.
 • Med bil tar det cirka en kvart till city och 30 minuter till Arlanda. Smidig anslutning till E4, E18 och Enköpingsvägen.
 • Tunnelbanestationen Solna Centrum (blå linje) ligger en kvarts promenad bort. Den planerade tunnelbanestationen Arenastaden (gul linje) ska byggas cirka 500 meter bort. Planeras vara klar 2028. 

 

Dessutom finns många cykelleder i området. Det är 5 km till city. För de som cyklar till jobbet kommer husets cykelgarage och de genomtänkta omklädningsrummen vara uppskattade.

Är du intresserad av att vara en del av Solna Link?