Stacken

Stacken i korthet
  • Ort: Jönköping, Andra svenska städer
  • Typ av lokal: Kontor
  • Storlek: 300 - 8 600 kvm
  • Inflyttning: 2026
  • Planlösning: Flexibla och ljusa kontorsytor som anpassas efter behov
  • Våningar: 10
  • Certifiering: BREEAM Outstanding, NollCO2

Med kontorsbyggnaden Stacken har Skanska ambitionen att skapa Jönköpings mest hållbara kontorsbyggnad. Här ställer vi höga krav för vår morgondag och inspirerar företag att satsa på en hållbar framtid.

I Skeppsbron i Jönköping byggs en helt ny innerstad med höga hållbarhetsambitioner. Gröna stråk från södra Munksjöns strand skapar trivsamma miljöer och attraktiva kvarter. I bästa skyltläge mot Jordbrorondellen som blir nya porten till Jönköping uppför vi Stacken.

 

I kontorsbyggnaden kommer hållbarhetsambitionen att synas. Stacken certifieras enligt BREEAM Outstanding och NollCO2 som tillsammans med trästommen skapar ett spetsprojekt inom hållbart byggande. Här har framtidens företag möjlighet att lägga sin hållbarhetsgrund.

 

 

Hälsofrämjande arbetsmiljö

I kontorslokalerna bidrar den hälsofrämjande arbetsmiljön till hyresgästernas tillväxt och en hållbar livsstil för människorna som verkar i huset. Flexibla ytor som enkelt anpassas när verksamhetens behov förändras är även det ett miljövänligt val. Därtill kommer co-working finnas i huset som erbjuder kontor, rum och ytor för ytterligare flexibilitet.

Ytbeskrivning

Entrévåning: Lobby med reception. Restaurang. Butikslokaler.
Våning 2: Co-working.
Våning 3, 4, 5, 6 och 7: Varje våningsplan består av cirka 1500 kvadratmeter ljusa flexibla kontorslokaler som är indelningsbara i mindre kontorsytor utifrån era behov. Synlig träkonstruktion och dagsljusinsläpp från flera håll ger hälsofrämjande arbetsmiljö. Direktaccess till parkeringshus från våning 4.
Våning 8, 9 och 10: Varje våningsplan består av cirka 500 kvadratmeter kontor med fantastisk utsikt. Utgång till husets gemensamma takterass från våning 8.

I närmiljön

Vackra omgivningar med utsikt från kontoren över de skogsklädda höjderna söder-, öster och västerut. Ta med picknicklunch till Munksjöns vattenspegel eller ta en löptur för att ge din arbetsdag en extra hälsoboost.

 

Parkeringsshus finns i intilliggande byggnad med direktaccess in i kontorsbyggnadens entréhall.

 

I närheten sitter Jordbruksverket, Skogsstyrelsen, Skanska. Lidl och Friskis & Svettis finns i intilliggande byggnad. Populära Restaurang Vesterbrunn ligger ett kvarter norrut.