HÄLSOSAMMA ARBETSPLATSER

Cykla till och från jobbet – smidigare med cykelhotell

Contact image Anna Gardberg Anna Gardberg
Kontorshuset Epic är försett med ett cykelhotell – som gör det ännu smidigare att ta cykeln till jobbet och kan bidra till anställdas goda hälsa.

Cykelfärden startar i hemorten Vellinge på Söderslätt, längs en cykelbana intill sädesfält och beteshagar, förbi Ribersborgs strand och kallbadhus, ”Ribban”. Efter 2,5 mil närmar sig slutmålet, via kajer och kanaler på Universitetsholmen i Malmö.

 

Det låter som om Fredrik Wismar har en ganska skön väg till jobbet. Han är category manager på hemlarmsföretaget Verisure som flyttade in i kontorshuset Epic hösten 2019.

 

– Det är så bra att få in motion varje dag, och en skön start samt ett skönt avslut på dagen. I och med corona har det varit svårt att hålla rutinen, men den är efterlängtad efter allt stillasittande hemma, säger Fredrik.

 

Cykeln kan Fredrik rulla rakt in i kontorshusets ljusa, fräscha och varma cykelhotell, med en entré direkt från gatan. Cykelhotell är ett smidigt, enkelt och hälsofrämjande initiativ, tycker han.

Det här är cykelhotell

 

”Cykelhotell” är namnet på ett automatiserat parkeringssystem där du kan låsa och förvara din cykel liksom en servicestation med pump och verktyg. Här finns också omklädningsrum, dusch och handduksservice, och ofta fler servicefunktioner än så. Kanske är det just den bekvämligheten som gör att du verkligen väljer att ta cykeln till och från jobbet?

 

Skanskas kontorshus med cykelhotell


I flera av Skanskas nya kontorshus, som Epic i Malmö, Sthlm 01 och Sthlm 04 i Sthlm New Creative Business Spaces liksom i Göteborgs Citygate är cykelhotell i entréplan en självklarhet. Här kan du cykla rakt in i huset.

 

Ofta kan du även skölja av cykeln och kläder, ta en dusch och ladda elcykeln. Du kan även fixa med din cykel i en verkstad när det behövs. Omklädningsrum med handduksservice finns också till hands.

 

Foto: Patrik Olsson, Samuel Unéus