FRAMTIDENS ARBETSPLATS

Coworking hos Skanska: "Det ska vara enkelt att ha sin arbetsplats hos oss"

Contact image Linda Sandkvist Linda Sandkvist
Det finns många fördelar med konceptet coworking. En är att det går att komma i gång snabbt för dig som företag. Lokalernas utformning och service liksom lyhördet för kundens behov är viktiga faktorer för att erbjuda något riktigt bra, menar Skanskas Johan Hedve.

Som en effekt av pandemin sa många företag både i Sverige och på flera håll i världen upp eller förändrade sina kontorskontrakt, oavsett om det gällde coworking eller traditionellt kontor. Johan Hedve, affärsutvecklare på Skanska Fastigheter ser att intresset i dag är lika stort som före pandemin.

 

Gällande såväl konceptet coworking som det ”vanliga kontoret” menar Johan Hedve att det är viktigt att i utformningen inte vara för kategorisk i hur lösningen ska se ut.

 

–  Ett tag var det en trend att alla skulle sitta i öppet landskap, sedan kom aktivitetsbaserat. Nu ser vi att det finns ett stort behov av många små rum där man kan ta telefonsamtal,  onlinemöten och kortare livemöten. Vi ser också hur viktiga umgängesytor är i dag.

 

Johan Hedve beskriver som ett exempel coworkingdelen i kontorshuset Citygate i Göteborg, som drivs av Skanska själva. Här har företagen egna, möblerade rum och delar på lounge, kök och samtalsrum. Dessutom ingår frukost varje dag, fri tillgång till gym liksom cykelhotell med dusch och handduksservice. Här huserar allt från små startups till stora företag. 

 

Egna rum är något som Johan Hedve har noterat att företagen ser som en "usp".

 

– Jag upplever ofta att det är något avgörande för företag.

Vi vill bidra till att företagen trivs och kan växa. Om de växer ur coworkinglösningen kan vi smidigt erbjuda en egen kontorslokal i våra hus.

 

Det finns många fördelar med en coworkinglösning, menar Johan Hedve. En av dem är att det går att komma i gång snabbt efter att kontraktet är signerat.

 

– Vi kan skriva avtal på fredag och ditt företag kan vara på plats och i gång på måndag. Du behöver i princip bara ta med dina bärbara datorer. Hos oss finns allt från skrivare och wi-fi till frukostfrallor och frukt.

Och gott kaffe.

 – Det där med en riktigt bra kaffemaskin ska inte underskattas, säger Johan Hedve med ett skratt.

 

Men kanske det allra viktigaste, menar Johan Hedve, är att vara lyhörd inför kundens behov.

 

– Det ska vara enkelt att ha sin arbetsplats hos oss. Vi vill bidra till att företagen trivs och kan växa och om de växer ur coworkinglösningen kan vi smidigt erbjuda egen kontorslokal i våra hus. 

 

Johan Hedve understryker också:

– Coworkingkonceptet kan också vara en fantastisk lösning för det större företaget som söker ytor för ett längre projekt.

 

Foto: Erika Weiland

Publicerad: 2023-11-22

 

Vill du veta mer om Citygate coworking?