MÖT VÅRA KUNDER

Lokal för modern djursjukvård

Contact image Alice Lindén Alice Lindén
För Evidensia har Skanska skräddarsytt Nya Göteborgs Djursjukhus – ny lokal för ett av Sveriges mest moderna, specialisttäta och trivsamma djursjukhus.

Ett nav för avancerad djursjukvård. På en strategisk plats med stort upptagningsområde. Det var målet för djursjukhuskoncernen Evidensia, som hade vuxit ur sin lokal inne i centrala Göteborg och ville utveckla verksamheten.

 

Skanska kunde erbjuda lösningen. I Mölnlycke Företagspark fanns det en tomt där djursjukhuset nu delar en fastighet med kontorslokaler.

 

Ny lokal för ett av Sveriges mest moderna och specialisttäta djursjukhus

 

Nya Göteborgs Djursjukhus Evidensia är ett av Sveriges mest moderna och specialisttäta. Sjukhuset har samlat spetskompetens inom bland annat laserkirurgi, onkologi och ortopedi. Här finns också en akutmottagning och vanlig öppenvård.

Att bygga sjukhuset var en stor utmaning – då det finns väldigt lite forskning kring hur ett djursjukhus bör utformas på bästa sätt.

 

Att bygga sjukhuset var en stor utmaning – då det finns väldigt lite forskning kring hur ett djursjukhus bör utformas på bästa sätt. Därför har planlösningen ändrats under projektets gång, i takt med att nya idéer uppkommit.


– Det är naturligt att man under projektets gång kommer på att ”gör vi så här i stället blir det bättre”. För oss på Skanska har det varit viktigt att vara öppna och lyhörda för dessa förändringar, säger Thomas Berntsson, projektchef på Skanska.

Djursjukhusets chef Anders Jarlborg berättar:

 

– Vårt fokus har varit att anpassa logistiken i byggnaden efter våra olika vårdflöden. 


300 detaljfrågor diskuterades under månadsmötena mellan Skanska och Evidensia. För att landa i slutresultatet där varje del av sjukhuset, med en yta på 2 100 kvm, har skräddarsytts.

 

Lokaler med avancerade lösningar och den senaste tekniken

 

Varje detalj noggrant har tänkts igenom. Från ledningarna i taket som möjliggör sövning av patienter till de blyade väggarna i röntgenrummet.

 

Här finns avancerade lösningar och den senaste tekniken. Men här finns också många detaljer som vittnar om att patienterna och deras hussar och mattar är i fokus.

 

– Hela huset är skräddarsytt efter verksamheten som ska bedrivas här. Samtidigt som vi har skapat en välkomnande och ljus miljö. Vi är supernöjda med hur utformningen av sjukhuset blev, säger Anders Jarlborg.

 

Både Anders Jarlborg och Thomas Berntsson tror att det nya djursjukhuset kommer bli en referensram för framtida specialistsjukhus inom just djursjukvård.

 

– Vi upplever att vi är något av en kronjuvel i branschen. Vi har ett av Europas finaste djursjukhus. Utan tvekan, säger Anders Jarlborg.

 

Foto: Patrik Olsson

 

Evidensia

 

Evidensia är en del av IVC Evidensia, en europeisk djursjukhuskedja för hundar, katter, hästar och exotiska djur. På Göteborgs Djursjukhus Evidensia är patienterna primärt hundar och katter.