Lediga lokaler i Malmö

Behov av kontorslokaler eller lokaler för logistik? Vi kan kvarteren nära er och är samtidigt starkast i Norden. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Och faktiskt på fler platser än så. Här hittar ni både lokaler som är tillgängliga med kort varsel och fastigheter vi utvecklar. Just nu har vi 26 aktuella fastigheter i Sverige och 14 i övriga Norden.

Alla fastigheter

Städer
Typ av fastighet

Oas

Ort: Malmö
Typ av lokal: Kontor
Storlek: 100 - 2 200 kvm
Inflyttning: Hösten 2024

I Oas finns det utrymme för människor, idéer och företag som vill växa och frodas. Det är en inspirerande plats att samlas och hämta ny energi på, omgiven av grönska och blänkande vatten.

Arbetsplatsen med det skönaste läget - en oas mitt i centrala Malmö.

Projektets hemsida Anmäl intresse

Aqua

Ort: Malmö
Typ av lokal: Kontor
Storlek: 370 kvm
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Aqua är kontoret som ger dig en extra boost de dagar du behöver det. Öppnar dörrar – till möten, möjligheter och upplevelser. Men också till terrassen och kajpromenaden. Aqua är kontoret du längtar till när du jobbar hemma.

Projektets hemsida Anmäl intresse

Epic

Ort: Malmö
Typ av lokal: Kontor
Storlek: 360 kvm
Inflyttning: Ledigt nu

Ett grönskande atrium med fågelkvitter och sköna sittplatser. Utsikt över kajen. Generösa glaspartier, välkomnande mötesplatser och ett välutrustat cykelhotell som förvandlar dig till cykelpendlare på nolltid. Epic handlar om att uppmuntra de goda valen och få dig att må riktigt bra. Och när du mår bra mår ditt företag bra.

Projektets hemsida Anmäl intresse

Hyllie Terrass

Ort: Malmö
Typ av lokal: Kontor
Storlek: 366 - 523 kvm
Inflyttning: Ledigt nu

Hyllie Terrass är kontoret för dig som vill göra ett stort intryck, men lämna ett litet avtryck. Som uppfattar ”det här har ingen gjort förut” som ett uppmuntrande hejarop. Och som faktiskt vill göra världen bättre, istället för att bara prata om det.

Projektets hemsida Anmäl intresse

Kv. Regndroppen

Ort: Malmö
Typ av lokal: Kontor
Storlek: 250 - 12 000 kvm
Inflyttning: 2026

Alldeles vid spåren i anknytning till tågstationen planerar Skanska Öresund kontorsprojektet Kv. Regndroppen. Kontorshuset är ca 12 000 kvm och har en grönskande innergård och flera terrasser. Huset har ett tydligt visuellt läge mot spåret och med en entréfasad mot Stationstorget och intilliggande Hyllie station.

Då huset är under utveckling finns det möjlighet att delta i framtagandet av ett funktionellt och flexibelt kontorshus för just era behov.

Kv. Regndroppen Anmäl intresse

Majime

Ort: Lund, Andra svenska städer
Typ av lokal: Kontor
Storlek: 300 - 7 000 kvm
Inflyttning: 2025/2026

Majime är ett japanskt uttryck som betyder seriös, allvarlig eller flitig. I den japanska kulturen anses personer som är ”majime” vara trogna och pålitliga. På samma sätt vill vi att kontorsfastigheten Majime ska upplevas.

Här skapar vi en öppen, välkomnande och personlig atmosfär där du kommer trivas. Byggnaden utvecklas med de högsta hållbarhetscertifieringarna som uppmuntrar till hälsa.

Majime Anmäl intresse

Nyhamnen

Ort: Malmö
Typ av lokal: Kontor
Storlek: 250 - 11 000 kvm
Inflyttning: Kommande

Nyhamnen, norr om Malmö C, håller på och omvandlas från ett industriområde till en helt ny stadsdel. Här skapas en stadsmiljö med tät, grön och blandad bebyggelse. Närheten till Malmö C, havet och hamnen ger goda förutsättningar för att skapa en attraktiv plats för företagsetableringar. Fullt utbyggt kommer Nyhamnen rymma cirka 6 000 nya bostäder och ett diversifierat näringsliv med cirka 13 000 sysselsatta, caféer, restauranger, butiker, skolor och gym.

Nyhamnen Anmäl intresse

Därför ska du välja Skanska för att hyra lokal

Vi vet hur lokaler som stöttar det du och din verksamhet behöver ska utformas.

 

För framtidens arbetsplats vet vi vad som skapar den lyckade mixen mellan funktion och trivsel. Det är rum för koncentrerat arbete, för fysiska och digitala möten och för många personer eller få. Och rum som gynnar kreativitet. En miljö för spontant prat med kollegorna, inredning att bli glad av och en plats du stolt vill bjuda dina kunder till. En miljö som du vill ska fronta ditt varumärke.

 

Vi vet också hur betydelsefullt ett attraktivt läge är. Vikten av lättillgänglighet, men också det där som gör vardagen för de som arbetar i huset särskilt härlig.

 

Vi tror också på betydelsen av fastigheter som var och en har sin unika karaktär. Som rymd, ljus och grönska. En känsla av omsorg i detaljerna. Kanske råkar kontorshuset också vara ett nytt landmärke i en av våra nordiska huvudstäder.

 

Vi vill påstå att vi har hittat en väg för att skapa unika platser som blir en attraktiv destination för de som ska vistas där. En plats som skapar värde för ditt företag och dina anställda. För vi vet att platser du trivs på i slutänden stöttar ditt företags affärsmål.

 

Vi vet också vad som krävs av logistiklokaler för framtiden. Vikten av ett specifikt läge, tillfartsvägar och avancerad teknik. Och där en trivsam och hälsosam arbetsmiljö, med faktorer som dagsljus och pausytor, självklart räknas in från start.

 

En styrka är att vi har varit en viktig samhällsutvecklare sedan Skanska grundades 1887. Vi har byggt fastigheter i 135 år. Vi finns med i hela kedjan – från markköp till arkitektens första skiss, till bygget, till värdskapet – och framåt.

 

Vi har starka värderingar som vi lever efter, där hållbarhet är i särskilt fokus – vi har en tydlig klimatplan. Vilka vi är utgör en stabil grund, som gör att du som hyresgäst kan växa med oss, både över tid och geografiskt, i alla konjunkturer och marknader. Långsiktiga relationer är viktigt för oss. Att vi finns både lokalt och i Norden är en annan av våra styrkor.

 

Men vi är inte bara Skanska Fastigheter. Vi är människor som vill att du med hjälp av oss ska hitta den platsen som skapar värde för ditt företag och dina anställda.

 

Vi har lediga lokaler i hela Sverige och i Norden

 

Vi erbjuder kontorslokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö, men även i fler städer i Sverige – samt i Helsingfors, Oslo och Köpenhamn.

 

Lager- och logistiklokaler utvecklar vi i Göteborg, Stockholm och Skåneregionen.

 

Här hittar du lokaler på din ort:


Lediga lokaler Stockholm
Lediga lokaler Göteborg
Lediga lokaler Malmö

 

Kunder som hyr kontor och andra lokaler från Skanska

 

Ta del av våra hyresgästers berättelser om deras nya lokaler och hur de trivs i dag.

 

Vill ni ha personlig hjälp?

Vi hjälper er vidare till er framtida lokal, oavsett hur ert behov ser ut.